**How many seconds are there in a year?**

**31536000 seconds**

It is not difficult to calculate the number of seconds in a year. Everyone knows that 1 year consists of 365 days. 1 day has 24 hours, each hour has 60 minutes and each minute has 60 seconds. Needless to say, this signifies that the number of seconds in an hour is 60*60 = 3600 seconds. It is easy to understand that the number of seconds in a day is 24*3600 = 86400 seconds. Moreover, the number of seconds in 365 days is 86400*365 = 31536000 seconds

## Leave a Reply